RD.nl: Actie voor Arabische Bijbels

RD.nl: Actie voor Arabische Bijbels

08:39 24 september in Blog, Geen onderdeel van een categorie, Media

De Loukas Foundation in Veenendaal is een inzameling begonnen om 100.000 Arabische City Bibles te verspreiden onder vluchtelingen uit het Midden-Oosten.

Dat maakte de organisatie maandag bekend.

De Arabische City Bible, oftewel de City Bible Al Quds (Jerusalem), is een Arabisch Nieuw Testament met Arabische uitleg. Het verwijst naar Jeruzalem als de derde heilige stad van de islam.

De uitgave biedt volgens de stichting herkenning voor vele moslims en niet-moslims. Daarmee is het een beproefd en gewaardeerd boekje onder de vluchtelingen. Niet alleen wordt de kleurige omslag herkend, ook bevat deze City Bible een korte en bondige uitleg hoe men een volgeling van Jezus kan worden (”de 5 stappen naar vrede in je hart”).

De City Bible Al Quds wordt in Europa en het Midden-Oosten succesvol verspreid. Elke dag krijgt de stichting aanvragen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië en andere Europese landen. Omdat de exemplaren die op voorraad waren, zijn uitverkocht, start de stichting een actie. „Vandaag de dag is er een grote golf van islamistische mensen die Europa overspoelt. Een unieke kans om deze mensen, die uit hun traditionele omgeving verdreven zijn, met het Evangelie te bereiken. Meer dan ooit staan ze er open voor en velen komen tot geloof in Jezus Christus”, stelt de organisatie.

De Loukas Foundation Netherlands heeft donderdag de drukpers bij Bijbeldrukker Royal Jongbloed in Heerenveen gereserveerd om de 100.000 Bijbels voor de actie te laten drukken.

www.citybibles.com

klik hier om het originele bericht te lezen.