Bible League en Loukas verspreiden City Bibles in Bulgarije

Bible League en Loukas verspreiden City Bibles in Bulgarije

15:04 21 juli in Geen onderdeel van een categorie, Media

AMERSFOORT – In Nederland is het concept al enkele jaren bekend: de stadsbijbel, een speciale editie met op de voorkant een afbeelding die karakteristiek is voor de bewuste stad. In samenwerking met Stichting Loukas zorgt Bible League (BL) nu ook voor de verspreiding van City Bibles in Bulgarije.

bron: www.bibleleague.nl

De samenwerking is tot stand gekomen toen Stojan Petrovski, directeur van BL in Macedonië, discipelschapstraining wilde geven aan nieuwe gelovigen in zijn land. Dat was in 2009, toen Loukas de eerste City Bible voor Macedonië ging drukken. Petrovski zocht contact met Peter Pilon, directeur van Stichting Loukas.
“Stojan, die ik al 20 jaar ken, ondersteunde het concept van de City Bible vanaf het begin van harte,” vertelt Pilon. “Inmiddels is hij een van de motoren van de City Bible in Macedonië.”
Bible League en Loukas raakten met elkaar in gesprek en kwamen tot een overeenkomst voor de druk en distributie van de City Bible voor 13 steden in Bulgarije. Loukas heeft dit project opgezet en voor de financiering gezorgd, terwijl BL de distributie regelde. De Bulgaarse City Bible maakt gebruik van de Easy-to-Read-vertaling (ERV), een vertaling vanuit de grondtekst in alledaagse omgangstaal. De ERV is een Bijbelvertaling van Bible League.
“De ERV is juist voor een concept als de City Bible uiterst geschikt omdat het voor evangelisatie wordt gebruikt; het is een vertaling die dicht bij de mensen komt”, aldus Jos Snoep, directeur van Bible League Europa.
“City Bibles zijn een krachtig middel in de handen van lokale gelovigen die het Evangelie willen brengen,” vult Pilon aan. “Vanwege de afbeelding op de Bijbel associëren mensen hem meteen met iets lokaals, iets wat vertrouwd is. Het beste moment om een City Bible te overhandigen is na een gesprek over het Evangelie.”
Stichting Loukas heeft als hoofddoel evangelisatie en de verspreiding van de Bijbel aan alle bewoners van Nederland en de Balkan. Bible League dient wereldwijd lokale kerken en andere partners, door ze te voorzien van Bijbels en bijbelse materialen, met als doel mensen in contact met Jezus Christus te brengen. Beide organisaties zien toekomst in de samenwerking, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de ERV-Bijbel.
Pilon: “De samenwerking met Bible League is voor ons gebedsverhoring. Het verloopt heel positief en we hebben goed contact. We zijn nu bezig met de voorbereiding City Bibles voor Kroatië, waar zich al 25 steden hebben aangemeld! Bible League levert hiervoor het Nieuwe Testament.”
Bible League en Stichting Loukas zijn tevens bezig om een ERV-versie van de Spaanstalige Jeruzalem City Bible voor te bereiden.