Unieke App City Bibles

Unieke App City Bibles

10:57 26 mei in Blog, City Bible, Geen onderdeel van een categorie, Media

Een unieke app voor de City Bibles

Vanaf juni 2016 wordt de Nederlandse editie van de City Bible als eerste voorzien van een speciale applicatie op de smartphone: de Smart City Bible. Met deze applicatie wordt een unieke verbinding gelegd tussen de smartphone en de gedrukte City Bible. Andere talen waarin de City Bible verkrijgbaar is, zullen later volgen. Door middel van deze applicatie, willen wij de Boodschap van het Evangelie op een moderne manier personaliseren.

Nadat de gebruiker de applicatie ‘City Bibles’ heeft gedownload kan deze direct gebruikt worden. De applicatie maakt gebruik van de camerafunctie op de smartphone.
Wanneer de gebruiker na het invullen van zijn of haar naam en taal voorkeur de smartphone boven de introductiepagina houdt, wordt hij of zij audiovisueel persoonlijk verwelkomt en aangesproken.

Door de tekstherkenning die in deze unieke applicatie is verwerkt, zijn er een aantal video’s en animaties opgenomen. Denk aan de ‘5 stappen naar vrede in je hart’, De Goede Tekenaar’ en ‘Niet het Einde’. Deze animaties en video’s kunnen in de toekomst nog verder uitgebreid worden.

Hoe werkt de applicatie?

Op de omslag van de City Bible staat een icoon met een instructie die de lezer de mogelijkheid biedt om gratis de applicatie te downloaden. Nadat de applicatie op de smartphone is geïnstalleerd, dient de gebruiker zijn of haar voornaam in te geven en selecteert hij/zij de juiste taal. Vervolgens wordt bij het openen van de City Bibles App in combinatie met het gebruik van de smartphone (zoals bovenstaand vermeld) de lezer met de voornaam verwelkomt en in de eigen taal aangesproken. Ook de overige video’s/animaties zijn in de aangegeven taal verwerkt.

Ons doel is om het evangelie te personaliseren en tegelijkertijd de smartphone te implementeren in het City Bible concept: een unieke combinatie van drukwerk en digitaal werk. Zowel City Bible als smartphone kan men onafhankelijk van elkaar gebruiken, maar de combinatie geeft een aansprekende en verdiepende meerwaarde.

Het is ons gebed dat deze toevoeging aan de City Bible nog meer verloren zielen zal bereiken met het Evangelie en dat God daardoor nog meer verheerlijkt wordt.

Het City Bible team